Zalm honing-sojasaus met bospeen en rijst (< 30 min)

Hoeveelheid: 2-3 porties 
 

Ingredienten:
200 g witte rijst
1 bosuitjes
1/2 bos verse bospeen (3/4 bos voor lekker veel groenten)
4 el traditionele olijfolie
2 el vloeibare honing
6 el sojasaus
1 el witte wijnazijn
2x 200gr verse zalm filet

 

Stap vor stap:

 

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak vervolgens de bospeen schoon en halveer de bospeen in de lengte en snijd 1 bosuitje in dunne plakjes.

2. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak de bospeen op hoog vuur 2 min. aan. Voeg 1 el van de honing toe, 3 el van de sojasaus en 1 el witte wijnazijn toe. Doe een deksel op de pan en sudder de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met wat peper en zout.

3. Meng ondertussen 1 el honing met 3 el sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. marineer de zalm met de soja-honingsaus en gemalen peper.

4. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de rijst en de wortels. Garneer met dun gesneden bosui bij het serveren

Serveertip: Bestrooi met het sesamzaad bij opdienen.

Eetsmakelijk!

Sorteer op
© 2020 - 2021 Freshland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel