Libanese Tabouleh salade met granaatappel (< 30 min)

Hoeveelheid: 3-4 porties

Ingrediënten:
100 gr bulgur
1 rode ui
4 tomaten
1 komkommer
15 gr peterselie
15 gr munt
1 citroen
peper en zout
2 el olijfolie
2 el granaatappel pitjes

 

Stap voor stap.

1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen van de verpakking, in gezouten water. Spoel de bulgur af met koud water zodra deze klaar is.

2. Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder het hart van de komkommer en snijd deze ook in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn en hak de peterselie en munt ook redelijk fijn.

3. Meng nu de bulgur met de gesneden tomaten, komkommer en rode ui. Meng ook de gehakte peterselie en munt er doorheen. Sla vervolgens met een lepel de granaatappel pitjes uit de granaatappel en meng deze als laatste door de salade. 

4. Meng in een kommetje olijfolie met citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de salade.

Eetsmakelijk!

Sorteer op
© 2020 - 2021 Freshland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel