Pompoensoep, heerlijk en snel. (< 45 min)

Stap 1:
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en draadjes met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak ui en knoflook fijn en snijd de wortels in dunne plakjes.
 

Stap 2:
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en wortelen toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig. Voeg laurierblaadjes en komijn toe en bak gedurende 1 minuut.

 

Stap 3:
Voeg de bouillonblokjes en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 30 minuten door sudderen. Haal de laurierblaadjes eruit en Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout en/of voor meer pit een beetje rode peper. 

 

Serveertip: voeg wat blaadjes verse koriander toe bij het opdienen.
 

Ingredienten


2 stuks flespompoen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g winterpeen
4 el milde olijfolie
2 gedroogde laurierblaadjes
2 tl gemalen komijn
1 bouillonblokje
1 liter water

 

Zelf in huis: 

laurierblaadjes
gemalen komijn
1 bouillonblokje

Sorteer op
© 2020 - 2021 Freshland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel